Bubbel enveloppen

Het gebruik van bubbel enveloppen

Met de vele pakketjes en producten die tegenwoordig via het internet en via webshops verkocht worden, wordt er steeds verstuurd. Dit betekent dan ook dat hier wel eens breekbare spullen tussen zitten. Deze kunnen natuurlijk niet in een normale envelop verstuurd worden, omdat de kans dan groot is dat ze geplet worden of kapot gaan in het vervoersproces. Om dit te voorkomen gebruiken webshops vaak bubbel enveloppen, die een extra laagje erin hebben om de producten te beschermen. Deze bubbels zitten vol met lucht, en zorgen hierdoor voor een soort stootbumper voor het pakketje.

Bubbel envelop tegenover de klassieke kartonnen doos

Waarom zou je niet simpelweg het product in een kartonnen doos gooien, in plaats van in de bubbel enveloppen inpakken? Een van de grootste voordelen van deze enveloppen is het formaat. Doordat het nog steeds de structuur van een normale envelop heeft, kan de bubbel envelop over het algemeen gewoon door de brievenbus heen. Dit betekend dat de ontvanger van het pakketje, niet perse thuis hoeft te blijven wachten tot de pakketbezorger er is, maar deze gewoon ieder moment thuis afgeleverd kan worden. Daarnaast is het voor de verstuurder vaak een stuk goedkoper om een bubbel envelop te versturen, omdat tegenwoordig de prijzen voor pakketpost steeds meer omhoog gaan.

Luchtkussen of bubbel?

Het gebruik van bubbel enveloppen wordt over het algemeen beperkt tot kleinere artikelen. Logisch, want deze passen hier gemakkelijk in. Wanneer je het product, zoals bijvoorbeeld een CD, in een normale envelop zou stoppen, is de kans groot dat deze tijdens de rit of misschien bij het gaan door de brievenbus, plotseling breekt. Maar gelukkig is dit niet het geval wanneer er een luchtkussen of bubbel envelop omheen zit. Deze twee, de bubbel envelop of de luchtkussen envelop, zijn echter hetzelfde. Zolang de post niet groter is dan de maximale afmetingen van brievenbuspost en niet zwaarder is dan 2 kg, dan kan het gewoon als brievenbuspost in plaats van pakketpost gestuurd worden.

Gemakkelijk in gebruik

Waar je bij veel soorten pakketpost vele handelingen hebt voordat het product eindelijk verstuurd kan worden, is dit bij het gebruik van een envelop niet zo. Denk bijvoorbeeld aan het vullen van de doos met bubbeltjesplastic, beschermkarton of zetmeel vulmateriaal en vervolgens het vouwen en dicht tapen van de dozen. Dit lijkt allemaal gemakkelijk te doen, maar zodra jij vele orders per dag moet gaan versturen, ben je blij met alle tijdswinst die er te halen valt. Door bij de bubbel enveloppen simpelweg de plakstrip te gebruiken, hoef je enkel het product erin te doen en deze dicht te plakken. Dit scheelt niet alleen maar tijd, maar ook een hoop vulmateriaal, wat dan weer goed is voor het milieu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *