een baan in de gehandicaptenzorg, solliciteren op zorgvacatures

Werken in de zorg: een baan met betekenis

Ga jij ook elke dag braaf naar je werk, maar vraag je je af of er niet een baan is die beter bij je past? Zou je graag een betekenisvolle baan hebben en anderen willen helpen met wat je dagelijks doet? Misschien is werken in de zorg dan precies wat er nu nog ontbreekt in jouw leven.

Werken in de zorg is een roeping

Veel zorgmedewerkers zullen je vertellen dat zij zijn gaan werken in de zorg vanuit een gevoel, een roeping. Zij doen elke dag wat ze doen omdat ze graag voor anderen klaar staan. De zorg staat vaak onder druk. De werkdruk gaat vaak gepaard met pieken en dalen, waardoor er momenten zijn dat je echt van het ene klusje naar het andere rent. Toch is werken in de zorg ook heel betekenisvol en halen mensen juist energie uit de dankbaarheid van de patiënten of cliënten die zij helpen.

Aan het bed of achter de schermen

Ben jij op zoek naar zorgvacatures dan kom je als eerste vaak de functies tegen van medewerkers die rechtstreeks met de mensen in contact komen. Er is een grote vraag naar zorgmedewerkers, dus dat hier veel vacatures voor open staan is niet zo gek.

Werken in de zorg is echter breder dan alleen de verpleegkundigen, artsen en thuiszorgmedewerkers die vaak gezocht worden. Ook achter de schermen staan er hele teams klaar om te zorgen dat de mensen aan het bed ook goed hun werk kunnen doen. De taken die daarbij horen variëren van receptioniste tot aan management functies waar planningen en roosters worden gemaakt. Vergeet ook de salarisadministratie of de schoonmaakhulpen niet. Het is dankzij hun inzet dat de patiëntenzorg elke dag opnieuw ongestoord door kan gaan.

De zorgvacature die bij je past

Ben je overtuigd van de meerwaarde die jij kunt bieden door in de zorg te gaan werken, ga dan vervolgens op zoek naar de vacature die bij je past. Hiervoor kun je ook altijd een carrièretest doen of advies inwinnen bij een loopbaancoach.

Twijfel je of een functie voor jou passend is om te doen, wees dan niet bang om een bedrijf te benaderen en te vragen of je een keer mag meelopen. Is dat niet mogelijk, dan is er misschien wel iemand die dezelfde functie al uitvoert die jou wil vertellen over het werk en al zijn of haar ervaringen. Zo heb je een goed beeld voordat je gaat starten.

een baan in de gehandicaptenzorg, solliciteren op zorgvacatures

Zorgvacatures vinden

Er zijn veel verschillende vacaturesites waar je een grote diversiteit aan vacatures kunt vinden wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Voor de zorg zijn er zelfs vacaturesites die zich speciaal richten op zorgvacatures. Vergeet dus niet om deze sites goed in de gaten te houden.

Heb je een zorgbedrijf in gedachten waar je graag wilt werken, houdt dan ook altijd de website van het bedrijf in de gaten. Overtuigd van wat je wilt en kunt, dan kun je jezelf ook in beeld brengen door een open sollicitatie te sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *