Crisismanagement

Crisismanagement training: Alles wat je moet weten

Crisismanagement is belangrijk voor veel verschillende bedrijven. Het is belangrijk dat er daarom ook een crisismanagement training wordt gevolgd. Alleen weet je als ondernemer vaak niet waar je aan moet denken bij deze trainingen. Het is belangrijk om alles voor jezelf op een rijtje te zetten, zodat je de training daadwerkelijk kunt gaan volgen en je er ook wat aan gaat hebben in de toekomst. Onderstaande informatie legt daarom uit wat je allemaal kunt verwachten binnen deze training en hoe je het uiteindelijk in kunt gaan zetten binnen jouw bedrijf.

Met een crisismanagement training maak je een rolverdeling

Een crisismanagement training is een training waarbij je leert hoe je moet gaan reageren in het geval van een calamiteit. Zo moet niet alleen jij als werkgever weten wat er gebeurt, maar ook wat de collega’s zouden moeten doen. Iedereen krijgt een bepaalde rolverdeling tijdens een crisissituatie. Dit kan in veel verschillende situaties toegepast worden. Denk daarbij aan een brand, explosies, uitval van elektriciteit, asbest, een infectieziekte-uitbraak en verwarde personen. Risico’s moeten daarbij zoveel mogelijk geëlimineerd worden. En je moet ervoor zorgen dat je ook een veiligere toekomst gaat krijgen.

Een stappenplan volgen tijdens een crisissituatie

Tijdens een crisismanagement training word je volledig getraind. Dit gebeurt alt

Crisismanagement

ijd aan de hand van een stappenplan. Het zijn zeven stappen, waarbij het voornamelijk gaat om het formuleren van beleid, het opstellen van een plan en het opzetten van een professionele crisisorganisatie. Deze stappen kunnen in iedere situatie toegepast worden, maar dan aangepast aan de situatie die zich voordoet. Daarom moet er voor ieder scenario weer een plan opgesteld gaan worden en dat kun je doen met de training die je hebt gevolgd. Zo doorloop je altijd de juiste stappen en houd je jezelf en jouw medewerkers veilig tijdens iedere situatie.

De eerste stappen doorlopen

De eerste stap van de crisismanagement training is de bewustwording. Je moet je bewust zijn van de risico’s op de werkvloer en wat dit voor het bedrijf zou kunnen betekenen. Pas wanneer je jezelf bewust bent van alles, kun je door naar de volgende stap. Dit is de risico-inventarisatie. De waarschijnlijkheid van het risico moet namelijk vastgesteld worden, zodat uiteindelijk de beleidsvorming opgesteld kan gaan worden. Zo kan uiteindelijk alles samengevoegd gaan worden tot een bepaald plan. Dit is de vierde stap van de training en biedt de gelegenheid om altijd een plan klaar te hebben.

Een duidelijk plan voor iedereen

De laatste stappen van de crisismanagement training hebben voornamelijk te maken met de oefening van de calamiteiten, een evaluatie en de toetsing. Op deze manier moet er uiteindelijk een plan komen dat werkt voor ieder bedrijf en dat de risico’s te allen tijde beperkt gaan blijven. Voordat je het weet zijn jij en jouw medewerkers van de mogelijkheden op de hoogte en kan er een veilige werkomgeving gecreëerd worden. Iedereen weet wat er gedaan moet worden en op welke manier bepaalde taken overgenomen kunnen worden als iemand niet aanwezig is op de werkvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *