voedingssupplementen

Van grondstof en energieboost: het proces achter voedingssupplementen

Wanneer je tegenwoordig te weinig van een bepaalde voedingsstof in je lichaam hebt, of je wilt wel bepaalde voedingsstoffen binnen krijgen maar de producten waarin dit zit passen niet binnen je dieet, wordt het aangeraden om voedingssupplementen in te nemen. Deze kleine hulpmiddeltjes bestaan volledig uit de voedingsstof die jij nodig hebt en dat zonder dat je moeilijk hoeft te doen met het wel voldoende eten van een bepaald etenswaar. Maar wat zijn het precies en hoe worden deze voedingssupplementen gemaakt? Hieronder lees je hier meer over.

Kleine capsuletjes vol energie

Voedingssupplementen zijn kleine gefabriceerde voedingsproducten die je helpen met het verkrijgen van de dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen. Dit kunnen stoffen zijn als ijzer, magnesium, omega-3 en vitamines als C en B12. In de supplementen vind je deze voedingsstoffen, die je door een supplement in te nemen tijdens het eten of drinken helpen je minimale of gewenste hoeveelheid van dit stofje binnen te krijgen.

Voedingssupplementen worden vooral gemaakt in de vorm van capsules, die een beetje doen lijken op antibioticapillen. Ook daadwerkelijk pillen (zoals je gewend kunt zijn van bijvoorbeeld paracetamol) en smelttabletjes zijn beschikbaar. De voedingssupplementen worden vooral gebruikt door mensen die een (chronisch) tekort hebben aan de voedingsstof die in het supplement zit of omdat zij bepaalde producten niet eten. Zo kunnen mensen calciumtabletten innemen omdat ze geen kaas eten om redenen als het hebben van een koemelkallergie of omdat ze veganistisch zijn.

 

Hoe worden ze gemaakt?

Voedingssupplementen worden gemaakt in een fabriek, die de voedingsstof uit een

 product haalt dat voldoende van dit stofje in zich heeft om er vervolgens een capsule of pil van te maken. Bij het voedingssupplementen produceren komt veel kijken. Zo moet er gelet worden op het scheiden van de juiste waardes, dat er voldoende van het middel in het supplement zit, dat het niet in strijd is met de waarde die het vertegenwoordigd (zoals vegan zijn) en dat alles in de juiste hoeveelheid in de juiste vorm wordt gegoten. Wanneer de voedingssupplementen dan geproduceerd zijn, worden deze in de daarvoor bestemde verpakking gestopt en kunnen ze verkocht worden voor wie dit nodig heeft.

 

Het is ook mogelijk om voedingssupplementen op aanvraag te laten produceren. voedingssupplementenHiervoor moet je even contact opzoeken met de leverancier en aangeven wat je wilt hebben. Je kunt dan zelfs aangeven wat voor vorm de supplementen moeten hebben (pil, capsule, tablet) en in wat voor soort verpakking deze gestopt moeten worden (denk aan in een potje, in een blisterverpakking of in een sachet). Wanneer dit allemaal is geregeld, kunnen de supplementen worden vervoerd en komen deze in de winkel te liggen of worden bij jou thuisbezorgd.

 

Kies de juiste voedingssupplementen

De wereld van voedingssupplementen is booming en daarom kom je meerdere producten in deze categorie tegen. Het is daarom belangrijk dat je weet welk soort voedingsmiddelen je nodig hebt en welke hoeveelheid je dagelijks binnen moet krijgen, zodat je zeker weet dat je de geschikte voedingssupplementen bestelt waar je ook echt iets aan kunt hebben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *